По данни на  телевизия Ен Ейч Кей-Уърлд Джапан на около

...
 По данни на  телевизия Ен Ейч Кей-Уърлд Джапан на около
Коментари Харесай

Два милиона японци евакуирани заради мощен тайфун

 

По данни на  телевизия Ен Ейч Кей-Уърлд Джапан на към два милиона души в югозападна Япония е подредено да се изтеглят преди мощния ураган, който се чака да връхлети района.

Най-малко 41 души са потърпевши в Япония от тайфуна " Нанмадол ", който се стовари върху остров Кюшу и се движи на североизток. Освен това повече от 300 000 семейства останаха без електричество заради скъсани проводници и други последствия от бедствието. По данни на компанията " Кюшу електрик пауър " 294 000 домове единствено в Кюшу са без електричество. Около 15 хиляди семейства остават без електричество в редица райони в югозападната част на основния японски остров Хоншу, заяви Си Ен Ен.

По данни на Японската метеорологична работа от през днешния ден сутринта епицентърът на тайфуна се намира в региона на префектура Фукуока в северната част на остров Кюшу и постепенно се придвижва на североизток

Метеорологичните служби издадоха изключително предизвестие за префектура Кагошима на остров Кюшу, заяви Ен Ейч Кей.

На жителите на 965 000 семейства беше подредено да се изтеглят от крайморските градове Миядзаки, Кагошима и Амакуса.

Предупреждение от пето равнище, най-високото по японската канара от предизвестие за бедствия, е издадено за повече от 14 000 души в град Нишинумоте на остров Кюшу.

" Нанмадол " е четиринадесетият ураган, който Япония претърпява тази година.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР